Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za petak, 4.novembar 2022.godine

Servisne informacije za petak, 4.novembar 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela. Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima su povrijeđene 4 osobe. Tri osobe su lakše povrijeđene, a za jednu osobu ljekari se nisu izjasnili o stepenu povrerda. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih djela, niti saobraćajnih nesreća.

Radarska kontrola za 4.11.2022:

– 9:00 – 10:00 h – Babajići – Hidani

– 10:00 – 11:00 h – Vukovije Donje

– 14:00 – 15:00 h – Rainci Gornji

Vatrogasci su imali jednu intervenciju. U 20:40 sati su dobili dojavu da gori šuma u Hrasnu Donjem. Izgorjelo je oko 100 dunuma šume. Teren za gašenje je bio nepristupačan. Vatrogasci su uspjeli lokalizovati, potom i ugasiti požar.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 56 pregleda.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Gornje –mezarje, Subašici, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i Žutog mosta kod  pijace, Dubnica Gornja sve do rječice Bijeljevac i Robne kuće Centar, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO