Servisne informacije za petak, 24.novembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje tri  krivična djela. Dogodilo  se devet saobraćajnih nezgoda.  U pet saobraćajnih nesreća pričinjena je samo materijalna šteta. U jednoj saobraćajnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala. U ostalim, dvije osobe zadobile su lake tjelesne povrede a za četiri osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 24.11.2023.god.                                              

  • 11:00 do 13:00 sati Petrovice-Rainci Gornje
  • 15:00 do 17:00 sati Prnjavor-Dubnica

Kalesijski vatrogasci su imali jednu intervenciju u Miljanovicima. U porodičnoj kući dogodio se požar elektroinstalacija. Požar na vrijeme ugašen i spriječeno njegovo širenje.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 62 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, sedam dječaka i četiri djevojčice. 

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Bulatovci, Memići do rijeke Tavna, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići 


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *