Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za petak, 22.septembar 2023.godine

Servisne informacije za petak, 22.septembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela. U mjestu Donji Potpeć na području Srebrenika oko 23:35 sati dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je učetvovao autobus i putnički automobil, gdje je jedna osoba smrtno stradala. Osim toga u ukupno šest saobraćajnih nesreća je teže povrijeđeno pet osoba, pet je zadobilo lakše, dok se o povredama jedne osobe ljekari nisu izjasnili. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jdnog krivičnog djela, a dogodila se jedna saobraćajna nesreća. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.          

Radarska kontrola za 22.09.2023.god.                                             

  • 11:00 do 13:00 sati: Petrovice Gornje
  • 15:00 do 17:00 sati: Vukovije Gornje

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 40 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla  rođeno je rođeno je 14 beba, osam dječaka i šest djevojčica. U privatnim porodilištima u Tuzli rođene su dvije djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Memići – od rijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO