Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za petak, 22.mart 2024. godinu

Servisne informacije za petak, 22.mart 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje tri krivična djela. Dogodilo se šest saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena, dok se ljekari se nisu izjasnili o stepenu povrede za jedno lice. Javni red i mir je narušen pet puta.  

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj su povrijeđene dvije osobe. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 22.03.2024.god.                                              

11:30 do 13:30 sati: Vukovije Donje
19:30 do 21:30 sati: Vukovije Gornje

Kalesijski vatrogasci su gasili požar na porodičnoj kući u Carskoj bašti. Požar na vrijeme ugašen i spriječena je veća materijalna šteta.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 43 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, tri dječaka i tri djevojčice

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, veterinarska  stanica,  Herići, mezarje, Zenuni, Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići.  

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO