Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za petak, 13.januar 2023.godine

Servisne informacije za petak, 13.januar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 7 krivičnh djela, od čega jedan slučaj nasilja u porodici. Dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena, dok se za jedno lice ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.    

Radarska kontrola za 13.1.2023.god.

– 09:00 – 10:00 h – Vukovije Donje

– 14:00 – 15:00 h – Rainci Gornji – Miljanovci

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 62 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka. U privatnim porodilištima u Tuzli rođen je jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola,  Veterinarskastanica,Herići, mezarje, Zenuni,Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehice do Begove pekare, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada  Požegića.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO