Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za petak, 12.april 2024. godinu

Servisne informacije za petak, 12.april 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća,  u kojima je lakše tjelesne povrede zadobilo šest lica, dok se za jednu osobu ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Dogodile su se tri saobraćajne nesreće, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 12.04.2024.god.:

08:30 do 10:30 sati – Prnjavor-Kalesija Gornja
16:00 do 18:00 sati – Ulica žrtava genocida u Srebrenici

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 60 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođena su dva dječaka i jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Tubići, Novo Naselje, magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO