Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvtak, 20.april 2023.godine

Servisne informacije za četvtak, 20.april 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodile su se  četiri  saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, a za jednu osobu ljekari se nisu izajsnili o stepenu povreda. U dvije saobraćajne nezgode pričinjena je samo materijalna šteta. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje  jednog krivičnog djela. Riječ je o provali u poslovni prostor u Dubnici. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 20.4.2023.god.

– 09:00 – 11:00 –  Tojšići

– 16:00 – 18:00 – Rainci Gornji

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 58 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, šest djevojčica i četiri dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena su tri dječaka i jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, Farma, Dukići, Soklovići i Jukanovici, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO