Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 5.januar 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 5.januar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 2 krivična djela. Dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povrijeđeno čak 18 osoba. Jedno lice je teže povrijeđeno, 12 osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede, dok se za 5 lica  ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nje bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.    

Radarska kontrola za 5.1.2023.god.

– 08:00 – 09:00 h – Petrovice (Regionalni put prema Pisti)

– 14:00 – 15:00 h – Prnjavor

Kalesijski vatrogasci nisu imali interevencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 109 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četri djevojčice i četiri dječaka. U privatnim porodilištima u Tuzli rođena jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, veterinarska stanica, Herići, mezarje, Zenuni, Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehice do Begove pekare, Jelovo Brdo,Gojčin,Mahmutovići i Gaj.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO