Srijeda, 19 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 26.oktobar 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 26.oktobar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice teško povrijeđeno, šest osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede, dok se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda za jedno lice. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira. Evidentirana su tri ostala događaja.            

Radarska kontrola za 26.10.2023.god.                                                       

  • 08:30 do 10:30 sati: Vukovije Donje

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.   

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 56 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla  rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka. U privatnim porodilištima u Tuzli rođen je jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Jelovo Brdo,Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO