Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 26.januar 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 26.januar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 2 krivična djela. Dogodilo su se 2 saobraćajne nezgode.Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.    

Radarska kontrola za 26.1.2023.god.

– 08:00 – 09:00 h – Vukovije Donje (Regionalni put)

– 14:00 – 15:00 h – Zukići (Regionalni put prema Sapni)

Kalesijski vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara prilikom zapaljenja odžaka na stambenom objektu u centru Kalesije.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 43 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka. U privatnim porodilištima u Tuzli rođena su dva dječaka i jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod  pijace,   Dubnica Gornja do Bijeljevca, Memići – od rijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO