Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 22.decembar 2022.godine

Servisne informacije za četvrtak, 22.decembar 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 14 krivičnih djela, zabilježeno je i jedno nasilje u porodici. Dogodilo se  12 saobraćajnih nezgoda, u  8 nesreća pričinjena  je samo  materijalna šteta. Za četiri osobe ljekari se  nisu izjasnili o stepenu povreda, a jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede. U protekla 24 zabilježeno je i  8 ostalih događaja. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Radi se o provali u stambeni objekat u Raincima Gornjim. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.     

Radarska kontrola:

– 08:00 – 09:00 h – Petrovice Gornje (Regionalni put)

– 14:00 – 15:00 h – Vukovije Gornje (Regionalni put)

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija. 

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 61 pregled.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 9 beba, 6 dječaka i 3 djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, Farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO