Servisne informacije za četvrtak, 21.septembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća, u kojima je šest lice zadobilo lakše tjelesne povrede. O stepenu povreda  ljekari se nisu izjasnili za šest lica. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.         

Radarska kontrola za 21.09.2023.god.

  • 08:30 do 10:30 sati: Babajići
  • 14:00 do 16:00 sati: Rainci Gornji-Miljanovci

Kalesijski vatrogasci u imali jednu intervenciju u Memićima. Gasili su požar niskog rastinja, a vatra je zahvatila i sijeno koje se nalazilo u blizini. Požar je ugašen. Izgorjelo je oko 3 dunuma niskog rastinja.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 56 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla  rođeno je osam beba, četiri djevočice i četiri dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica,  Herići, mezarje, Zenuni, Telica , Kikači Centar,  Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehice do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavna, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.   


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *