Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 21.mart 2024. godinu

Servisne informacije za četvrtak, 21.mart 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nesreća. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 21.03.2024.god.                                              

08:30 do 10:30 sati: Babajići
17:00 do 19:00 sati: Rainci Gornji-Miljanovci

Kalesijski vatrogasci su gasili požar na dimnjaku porodične kuće u Prnjavoru. Požar je na vrijeme ugašen i spriječeno je njegovo dalje širenje.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 40 pregleda.

Vodosnabdijevanje na području općine Kalesija je uredno, osim za naseljeno mjesto Rainci Donji (Herići) gdje je zbog kvara na vodovodnoj mreži došlo do prekida vodosnabdijevanja.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO