Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 21.decembar 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 21.decembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, 7 osoba je lakše povrijeđeno, a za 4 osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saoboraćajna nezgoda, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. U pitanju je slijetanje automobila sa kolovoza u Babajićima.  Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 21.12.2023.god.                                              

  • 08:30 – 10:30 sati: Babajići
  • 14:00 – 16:00 sati: Rainci Gornji – Miljanovci  

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.     

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 48 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  10 beba, osam dječaka i dvije djevojčice. U privatnim porodilištima u Tuzli rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Zates – od magistrale, Javrići, Novo Naselje aerodrom, od Begove pekare, Gutići i Dolina, od benziske pumpe Ibem do raskršća prema Šehićima, Jelovo Brdo,Gojčin,Mahmutovići i Gaj.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO