Petak, 17 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 19.oktobar 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 19.oktobar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 4 krivična djela. Dogodile su se dvije saobraćajne nesreće, u kojima je zabilježena materijalna šteta. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata, sinoć se na glavnoj saobraćajnici, nedaleko od ulaza u centar Kalesije iz pravca Tuzle, zapalio kamion sa dvije prikolice. Nije poznat uzrok požara, a vatra se pojavila u prvoj prikolici. Brzom intervencijom kalesijskih vatrogasaca požar je ugašen. Nije bilo povrijeđenih lica, dok je na kamionu pričinjena materijalna šteta.

Nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.            

Radarska kontrola za 19.10.2023.god.                                                       

  • 08:30 do 10:30 sati: Kalesija Centar – Kalesija Gornja
  • 15:00 do 17:00 sati: Petrovice Gornje

Kalesijski vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara  prilikom samozapaljenja kamiona na dijelu magistralnog puta u blizini centra Kalesije. Nakon brze intervencije vatrogasaca požar je ugašen.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla  rođeno je devet  beba,  šest djevojčica i tri dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Zates – od magistrale, Javrići, Novo Naselje aerodrom,  Od Begove pekare, Gutići i Dolina, Miljanovci od benziske pumpe Ibem do raskršća prema Šehićima, Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.


VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO