Servisne informacije za četvrtak, 18.januar 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela. Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivična djela. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.   

Radarska kontrola za 18.01.2024.god.                                              

08:30 do 10:30 sati: Vukovije Gornje
16:00 do 18:00 sati: Babajići – Tojšići

Kalesijski vatrogasci su imali jednu intervenciju. Gasili su požar na porodičnoj kući u Memićima. Izgorio je krov od garaže i jedan dio krova stambenog objekta.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 67 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena su dva dječaka i jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašici, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod pijace, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *