Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 17.avgust 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 17.avgust 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela.  Dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća, u šest nezgoda 13 lica je zadobilo povrede. Teške tjelesne povrede zadobile su dvije osobe, lakše devet lica. O stepenu povreda  ljekari se nisu izjasnili za dva lica. U osam nesreća je bila samo materijalna šteta. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.     

Radarska kontrola za 17.08.2023.god.

07:00 do 09:00 sati: Babajići
15:00 do 17:00 sati: Kalesija Centar – Mramorovi

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 64 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica i  jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, Miljanovci, Hamzići, od Bijeljevca do benz.pumpe IBEM, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO