Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 13.april 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 13.april 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnih djela,. Riječ je o pokušaju teške krađe u Prnjavoru. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 13.4.2023.god.

– 08:10 – 10:10 –  Vukovije Donje

– 16:00 – 18:00 – Rainci – Miljanovci

Kalesijski vatrogasci su imali intervenciju u naselju Zulfiću, na Međašu. Gorjelo je nisko rastinje, a požar je djelimično zahvatio i dio šume. U požaru je izgorjelo 3-4 dunuma niskog rastinja.      

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 61 pregled.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, veterinarska stanica, Herići, mezarje, Zenuni, Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO