Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 07.decembar 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 07.decembar 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je  izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe lakše povrijeđene, a za jednu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. U pitanju je slijetanje automobila sa magistralnog puta. Osima materijalne štete, nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 07.12.2023.god.                                              

  • 08:30 do 10:30 sati: Babajići
  • 15:00 do 17:00 sati: Miljanovci – Dubnica

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.   

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 44 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, šest dječaka i dvije djevojčice. U privatnim porodilištima u Tuzli rođena je jedna djevojčica i jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašici, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod pijace, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Jelovo Brdo,Gojčin,Mahmutovići i Gaj.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno