Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 04.april 2024. godinu

Servisne informacije za četvrtak, 04.april 2024. godinu

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 9 krivična djela. Dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća, u kojima je lakše tjelesne povrede zadobilo jedno lice, a o stepenu povreda  ljekari se nisu izjasnili za četiri osobe. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivičnih djela. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen vozač. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 04.04.2024.god.:

08:30 do 10:30 sati: Kalesija Gornja-Mramorovi
15:00 do 17:00 sati: Rainci Gornji

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 46 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođena su dva dječaka i jedna djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar, Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod  pijace,  Dubnica Gornja do Bijeljevca, Kalesija Gornja, Jusupovići i Pahunjak.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO