Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak, 01.juni 2023.godine

Servisne informacije za četvrtak, 01.juni 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  osam krivičnih djela. Dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše povrijeđene, a za jednu se ljakari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.      

Radarska kontrola za 01.06.2023.god.

– 09:00 – 11:00 –  Petrovice Gornje  

– 15:00 – 17:00 – Ulica Žrtava genocida u Srebrenici (Kalesija Centar)

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.    

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 47 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, pet dječaka i jedna djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica i jedan dječak.  

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Donje od piste lijeva strana, Stadion, Farma, Dukići, Soklovici i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Pozegića.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO