Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaŠefik Imamović novi trener FK Bosna Kalesija

Šefik Imamović novi trener FK Bosna Kalesija

Šefik Imamović je novi trener FK Bosna Kalesija, odlučio je Upravni odbor ovog kluba. Imamović će na klupi Bosne naslijediti Mirzu Salihovića, koji je kalesijske fudbalere vodio u jesenjem dijelu sezone. Šefik Imamović u Bosnu dolazi iz FK Budućnost iz Banovića, člana Prve lige FBiH, gdje je bio na poziciji pomoćnog trenera.

Predsjednik FK Bosna Kalesija Zuhdija Karić se zahvalio Salihoviću na dosadašnjem angažmanu i radu sa igračima i izrazio nadu da će Imamović svojim iskustvom i radom pomoći fudbalerima Bosne da u nastavku sezone prikažu bolje partije i ostvare zapažen rezultat.

„ Hvala Mirzi Salihoviću na izuzetno korektnoj saradnji u prvom dijelu prvenstva. Nadam se da će Šefik Imamović stabilizirati ekipu i da će u drugom dijelu sezone naši igrači ostvariti očekivani plasman. Naša želja je bila da Šefik Imamović na početku sezone preuzme stručni štab, ali je on tada imao ugovor u Banovićima. Drago mi je da će Imamović preuzeti ekipu i uvjeren sam da će igrače dobro spremiti za nastavak prvenstva na proljeće iduće godine“, rekao je Karić.

Šefik Imamović i Zuhdija Karić Zux

Šefik Imamović je kao golman nastupao za Bosnu iz Kalesije i Slogu iz Tojšića, a tokom trenerske karijere vodio je Mladost 78 iz Vukovija Donjih, Slogu iz Tojšića, Slaven iz Živinica, Drinu iz Zvornika. Dugo godina je asistirao treneru Milenku Bošnjakoviću sa kojim je radio u klubovima Prve lige FBiH i Prve lige RS-a. Posljednji angažman sa Bošnjakovićem bio je u Budućnosti iz Banovića.

Imamović je kazao da ga raduje što se kao trener vraća u klub u kojem je napravio uspješnu golmansku karijeru i izrazio nadu da će iskustva koje je stekao u brojnim klupovima prenijeti na igrače Bosne iz Kalesije.

„Raduje me što ću raditi u FK Bosna Kalesija za koji me vežu jako prijatne i lijepe uspomene iz igračkih dana. Poklopile su se ambicije Uprave kluba i mene kao trenera. Bosna je izuzetno organizovan klub, a Uprava na čelu sa Zuhdijom Karićem zna šta hoće i šta su prioriteti u narednom periodu. Vidimo da je u Bosni mnogo toga u posljednje vrijeme urađeno po pitanju infrastrukture  i da igrači sada imaju sve uslove za kvalitetan rad. Poznajem ekipu, igrače pojedinačno i drago mi je da ćemo sarađivati u narednom periodu. Bosna ima jako kvalitetan igrački kadar i uz spoj mladosti i iskustva, nadam se da ćemo ispuniti očekivanja Uprave i navijača kluba. Pred nama je naporan rad tokom zimskih priprema kako bi se što bolje spremili za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. Iskustvo koje sam godinama sticao u radu sa trenerom Milenkom Bošnjakovićem ću primjeniti u Kalesiji i nadam se da će naši navijači biti zadovoljni igrom i rezultatima u nastavku sezone“, kazao je Imamović.

FK Bosna Kalesija je jesenji dio sezone u Drugoj ligi FBiH “Sjever” završio na osmoj poziciji na tabeli sa 23 boda. Kalesijski fudbaleri su u prvom dijelu prvenstva upisali sedam pobjeda, dva remija i šest poraza. Takmičenje u Drugoj ligi FBiH „Sjever“ se nastavlja početkom marta 2023.godine.

(Radio Feral)   

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO