Saradnja BKC-a „Alija Izetbegović“ Kalesija sa osnovnim školama sa područja Općine Kalesija

Jučer je u prostorijama JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija održan sastanak, na incijativu direktora BKC-a Fahrudina Sinanovića, sa direktorima osnovnih škola sa područja Općine Kalesija, a tema sastanka je saradnja osnovnih škola i BKC-a. Na sastanku su prisustvovali Sadika Mehmedović (OŠ Rainci Gornji), Nezira Islamović (OŠ Tojšići), Mirsad Pezić (OŠ Kalesija), Mirzet Jahić (OŠ Memići). Iz opravdanih razloga sastanku nisu prisustvovali Armin Hodžić (OŠ Vukovije) i Mensur Mešić (MSŠ Kalesija).

Na sastanku su direktor Fahrudin Sinanović i uposlenici BKC-a dali svoje prijedloge  o zajedničkoj saradnji, a sami direktori škola su izrazili zahvalnost prije svega na organizovanju ovakvog sastanka i pohvalili sve prijedloge, te dali svoje mišljenje.

Direktori su spremni podržati sve aktivnosti i izrazili želju, spremnost da podrže sve navedeno, te da iste uposlenici i menadžment BKC-a lično prezentiraju učenicima kroz posjete školama.

Na sastanku su doneseni kvalitetni zaključci za napredak i razvoj saradnje između spomenutih javnih ustanova, kroz učešće u realizaciji projekata u našoj ustanovi koji su od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Direktor Fahrudin Sinanović istakao je da JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija daje sve svoje resurse da bude servis školama u segmentu kulture i sporta.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *