Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaReprezentativke BiH u odbojci posjetile ŽOK Bosna

Reprezentativke BiH u odbojci posjetile ŽOK Bosna

U organizaciji Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Općine Kalesija jučer su reprezentativke Bosne i Hercegovine Anđelka Radišković, Milica Ivković i Ana Terzić boravile u našoj općini gdje su posjetile ŽOK Bosna Kalesija kao i FK Bosna Kalesija koji se takmiči u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever.

Ovo je projekat koji provodimo u cijeloj BiH s ciljem promocije odbojke, a ujedno želimo da se javnost upozna sa aktivnostima Saveza, ali i o utakmicama koje će naše djevojke igrati u narednom periodu, kazao je sekretar Odbojkaškog saveza FBiH Alija Fatić.

Također, naše odbojkašice koje brane boje domovine Bosne i Hercegovine posjetile su i fudbalere kalesijskog drugoligaša i pozvale ih na predstojeće domaće utakmice u Zenici kao goste i podršku sa tribina, rekao je Fatić.

Kalesija je grad odbojke, iz ove male općine imali smo mnogo reprezentativaca i reprezentativki u selekcijama Bosne i Hercegovine, također ne smijemo zaboraviti i to da smo imali selektora ženske reprezentacije Hamida Subašića, ali i kapitena ženske ekipe Ernu Sinanović. Drago mi je što naše odbojkašice imaju ovakvu priliku da se druže sa našim najboljim odbojkašicama da sa njima razgovaraju, postavljaju pitanja jer ko zna možda upravo neka od njih u narednoj godini zaigra za „A“ tim, u svom obraćanju je kazao Alija Džafić savjetnik općinskog načelnika.

Džafić je reprezentativkama Bosne i Hercegovine uručio i progodne poklone, uz obećanje da će Kalesija navijati za njih u Zenici.

Ovo je najbolja promocija sporta, najbolje u državi posjetile su naše odbojkašice koje žele da zaigraju za reprezentaciju. Hvala Općini i Savezu za ovako druženje koje će mladim kalesijskim odbojkašicama ostati u sjećanju. Naš klub se trenutno takmiči u Superligi FBiH i mogu reći da imamo mladu a kvalitetnu ekipu i za veći rang koji ćemo napadati naredne sezone, rekao je trener ŽOK Bosna Rašid Tubić.



(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO