Subota, 27 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaProtokol obilježavanja Dana općine Kalesija

Protokol obilježavanja Dana općine Kalesija

Općina Kalesija nizom događaja u maju mjesecu obilježava Dan Općine Kalesija.

Danas u 11:00 sati na centralnom spomen obilježju u Tojšićima proučit će se fatiha i položiti cvijeće poginulim borcima i šehidima Armije RbiH. Obilježavanje Dana MZ Tojšići nastavlja se 19.maja kada će se u 18:00 sati održati rođendanski koncert KUD-a „14.maj“.

Dan MZ Miljanovci obilježava se 17.maja. U 12 sati proučit će se tevhid šehidima, dok će u 17 sati biti položeno cvijeće na spomen ploču na Bjeljevcu gdje su 1992.godine hrabri pripadnici TO i Armije RBiH zaustavili agresora i JNA spriječivši njihov prolaz prema Tuzli.

Turnir u odbojci za pionire bit će održan 18. i 19. maja u dvorani MSŠ Kalesija.

Također, 22.maja u svim školama na području Kalesije bit će organizovan historijski čas „Prvi oslobođeni grad u BiH“.

Za 23. maj Dan Općine predviđen je Dan sporta (sportske igre mladih), polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje u Kalesiji, Svečana akademija, zatim svečano otvaranje zgade za socijalno stanovanje, puštanje u upotrebu ulice (magistralni put – Kalesija Centar, krak A-B). Isti dan, dakle 23. maja, sa početkom u 17 sati odigraće se finale Šehidskog kupa, a od 20:30 sati, na Trgu šehida koncert Lapsus benda.

U nedjelju 26. maja bit će održana biciklijada za djecu, kao i 6. Memorijalni turnir u šahu „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović“.

Turnir u košarci, povodom 40 godina KK Bosna Kalesija biće održan 01. i 02. juna.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno