Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPromocija knjige Izeta Hadžića u Kalesiji: Obavezno štivo za sve one koji...

Promocija knjige Izeta Hadžića u Kalesiji: Obavezno štivo za sve one koji se bave ili namjeravaju baviti politikom

U Kalesiji je održana promocija knjige “Međusobna ovisnost političkog, izbornog i stranačkog sistema Bosne i Hercegovine” autora doc. dr. Izeta Hadžića.

Osim autora,   o knjizi su još govorili i prof. dr. Enver Halilović, prof. dr. Sead Selimović, prof. dr. Izet Šabotić i prof. dr. Salih Kulenović. Moderator je bio novinar i književnik Fahrudin Sinanović.

Svi promotori su saglasni da je Hadžićevaa knjiga izuzetno vrijedno djelo za razumijevanje ukupne političke situacije u Bosni i Hercegovini. Rečeno je i da bi ova knjiga morala biti obavezno štivo za sve one koji se bave ili namjeravaju baviti politikom.

– Praksa pokazuje da onaj ko želi ovladati nekom državom, prvo nastoji da ovlada njenim izbornim sistemom, da izborni sistem kakav njemu odgovara. To se upravo vidi i na primjeru Bosne i Hercegovine, kazao je, između ostalog, Izet Hadžić.

Knjiga “Međusobna ovisnost političkog, izbornog i stranačkog sistema Bosne i Hercegovine” je na zanimljiv način razrađena doktorska disertacija doc. dr. Izeta Hadžića.

Ovo je njegova prva knjiga.

Podijeli

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO