Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaProjekat Impakt: Amela Mujkić i Sedina Osmanović ostvarile svoje snove

Projekat Impakt: Amela Mujkić i Sedina Osmanović ostvarile svoje snove

Općina Kalesija u saradnji sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade TK, Investicijskom fondacijom „Impakt“ i Službom za zapošljavanje realizirala je projekat pod nazivom „Impakt“ inkubator poslovnih ideja.

Cilj projekta bio je afirmisati mlade osobe da uz pomoć nabrojanih institucija realiziraju svoju poslovnu ideju i da ostvare svoje snove.

Amela Mujkić i Sedina Osmanović danas su u rad pustile frizerski salon u Kalesiji i kozmetički u Tojšićima. Riječ je o dvije osobe koje su zahvaljujući „Impakt“ inkubatoru poslovnih ideja krenule u sopstveni biznis.

Ja sam imala urađen finansijski plan i prijavila sam se na edukacije koje su provođene u sklopu „Impakt-a“. Mnogo sam naučila a svakako dobro su nam došla i novčana sredstva koja sam dobili i usmjerila u otvaranje svog kozmetičkog salona gdje ću pored frizura raditi i čišćenje lica, zatezanje kože, masaže, hidžamu, nokte, kazala je Sedina Osmanović.

Ona se zahvalila i svojim roditeljima koji su bili podrška tokom cijelog puta od ideje do realizacije, a u sklopu kozmetičkog salona napravila je i igraonicu za djecu što će kako tvrdi pomoći majkama da se prije odluče na neke tretmane.

Sreću nije skrivala ni Amela Mujkić koja je otvorila sopstveni frizerski salon u centru Kalesije.

Sada radim za sebe. Mnogo su mi pomogli savjeti i predavanja koja sam imala kada sam se prijavila na javni poziv za sredstva koja su dodjeljivana i mogu da kažem da sam sretna. Ono što sam naučila na edukacijama primjenjivat ću u vođenju knjiga poslovanja i proširenju svoje ideje, istakla je Mujkić.

Savjetnik općinskog načelnika Alija Džafić danas je zajedno sa Merimom Hasanović koja je ispred Općine bila zadužena za provedbu projekta, Mirelom Omerović eksperticom za razvoj poduzetništva fondacije „Impakt“ i Samrom Valjevac šeficom Biroa za zapošljavanje obišao ove dvije mlade poduzetnice koje su kako su rekle ostvarile svoje snove.

Općina je uvijek podržavala mlade osobe i drago mi je da će ovaj projekat nastaviti se i ove godine. Pozivam mlade osobe koje imaju ideju da prate našu web stranicu jer ćemo u narednih trideset dana objaviti novi javni poziv gdje će moći da apliciraju i da dobiju novac kako bi postali poduzetnici i kako bi pokrenuli sopstvene biznise, kazao je Alija Džafić.

Podsjećanja radi, početkom ove godine komisija koja je ocjenjivala projekte odlučila je da podrži tri ideje mladih iz Kalesije, od čega dvije danas počinju sa radom.

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO