Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiCrna hronikaPreminuo Ibrahim Tubić - Cicko, amterski glumac i humorista

Preminuo Ibrahim Tubić – Cicko, amterski glumac i humorista

Kalesija je ostala bez još jedne legende. Nakon teške bolesti, u 61.godini života preminuo je Ibrahim Tubić – Cicko, amaterski glumac i humorista.

Ibrahim Tubić – Cicko rođen je u Prnjavoru 1963.godine. Kalesijci će Cicka pamtiti kao prijeratnog konobara u kalesijskim kafićima, ali čovjeka vedrog duha koji je svojim šalama zabavljao javnost u Kalesiji i Tuzlanskom kantonu.

Bio je omiljen u društvu. Uvijek kulturan, sređen, dotjeran i lijepo obučen (obavezno odijelo, košulja i kravata). Pokazivao je veliko poštovanje prema ljudima koje je poznavao. Skoro niti jedan kulturni sadržaj u Kalesiji (pozorišne predstave, promocije knjiga…) nije mogao proći bez Cicka.

Od malih nogu pokazivao je interes za glumu. Kalesijce je u predratnom periodu uveseljavao šalama i vicevima, na raznim priredbama, takmičenjima pjevača amatera, ali i neformalnim druženjima.

Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od početka ratnih dejstava do potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Nakon rata sarađivao je sa Amaterskim pozorištem iz Živinica, a posebno će ostati upamćen po učešću u Novogodišnjem programu TV Živinice. Također, učestvovao je i u Novogodišnjem programu kalesijske Neon televizije.

Uz Gorana Ikića – Ćiru i Hariza Huremovića – Harija, sa kojima je bio najbolji prijatelj, Ibrahim Tubić – Cicko bio je omiljeni lik i istinska legenda Kalesije, koja je imala dušu, plemenitost i srdačnost prema svim ljudima.

Prijatelje Ćiru i Harija nije zaboravio ni nakon njihove smrti i često smo Cicka mogli vidjeti kako nosi cvijeće na grob i mezar svojih prijatelja.

Dženaza namaz Ibrahimu Tubiću – Cicku će se klanjati danas, u utorak, 28.novembra, u 14:30 sati ispred džamije u Prnjavoru.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO