Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPredstavnici Općine Kalesija i Općinskog vijeća posjetili vijećnika Admira Karića

Predstavnici Općine Kalesija i Općinskog vijeća posjetili vijećnika Admira Karića

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik općinskog načelnika Alija Džafić, predsjedavajući vijeća Damir Džafić i sekretar OV Hajrudin Huseinović posjetili su danas vijećnika Naroda i pravde Admira Karića u naselju Dubnica kojem su za sada nepoznati počinioci sinoć bacili molotovljev koktel na porodičnu kuću pokušavši je zapaliti.

Mi najstrašnije osuđujemo pokušaj paljenja porodične kuće vijećnika Admira Karića, posebno ukoliko uzmemo u obzir da je u tom trenutku u kući bila njegova supruga i dvoje maloljetne djece i stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi se počinioci ovog krivičnog djela što prije pronašli i kako bi odgovarali pred relevantnim institucijama, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Ovakav vid napada na vijećnika osudio je i predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić koji je kazao da će ispred vijeća uputiti i dopis policiji te Tužilaštvu kako bi se što prije počionioci pronašli.

Žao mi je što porodica Karić prolazi kroz sve ovo, te se iskreno nadam da napad nije politički motivisan zbog sveobuhvatne političke atmosfere u državi BiH, istakao je predsjedavajući Damir Džafić.

Vijećnik Admir Karić prilikom posjete predstavnicima Općine i Vijeća se zahvalio za posjetu rekavši da će i sam pokušati da provede istragu o motivima napada na njega i njegovu porodicu te da će i dalje nastaviti da bude aktivan u kritikovanju onoga što nije ispravno te će hvaliti ono što je dobro u Kalesiji i da ga ovo neće zaustaviti.

(Press općine Kalesija)
 

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO