Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPred brojnom publikom predstavljen roman „Pogibija braće Morića“

Pred brojnom publikom predstavljen roman „Pogibija braće Morića“

U okviru kulturne manifestacije „IKRE 2022“, u BKC -u Kalesiji promovirana je knjiga „Pogibija braće Morić”, autora istaknutog historičara i arheologa prof. dr. Envera Imamovića. Osim autora, o knjizi su govorili prof. dr. Bego Omerčević, Ibrahim Aljić, predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, i Fahrudin Sinanović, književnik. Moderator je bila Halima Dukić, profesorica turskog jezika i književnosti. Autor u romanu opisuje važan historijski događaj koji se dogodio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u Sarajevu prije 250 godina.

Promociji je prisustvovao veliki broj posjetilaca.

Ibrahim Aljić, predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, je istakao značajan doprinos koji je historijskoj nauci dao profesor Imamović.

Autor je, između ostalog, rekao da ga je da napiše ovaj roman nagnala i činjenica da su drugi, koji su pisali našu historiju, braću Moriće predstavili kao bandite, kao negativce, a oni su bili borci za pravdu, stajali su uz svoj narod.

U ime JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, Fahrudin Sinanović je poklonio umjetničku sliku prof. dr. Enveru Imamoviću.

Naredni sadržaj u okviru manifestacije „IKRE 2022“ jeste promocija knjige „OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I ENERGETSKA EFIKASNOST – Priručnik za učenike i nastavnike mašinske struke“   autora Adema Karića. Promocija će se održati 8.11.2022.(utorak) u 16,00 sati, u !Gradska biblioteci“ u Kalesiji, a promotori će biti dr.Džemila Agić, iz Centar za ekologiju i energiju Tuzla, prof. Abdurahman Bajrić i sam autor Adem Karić.

Prije promocije u Kalesiji, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović upriličio je prijem za prof. dr. Envera Imamovića.

Tv prilog o promociji romana „Pogibija braće Morića“ uradila je Erda Redžepagić, novinaraka RTVTK.

U nastavku pogledajte prilog o promociji…

https://youtube.com/watch?v=NtQMcUrm1R4%3Ffeature%3Doembed
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO