Petak, 3 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPotpisan ugovor za nastavak radova na predškolskoj ustanovi u Kalesiji

Potpisan ugovor za nastavak radova na predškolskoj ustanovi u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas ugovor sa Anelom Husarić Karić predstavnicom grupe izvođača „Zlatnik“ doo Tuzla i „Baupartner“ doo Lukavac vrijedan 269.090 KM.

Riječ je o projektu nastavka izgradnje predškolske ustanove u Kalesiji.

Prvi dio projekta je urađen ove godine, a to je temelji i temeljna ploča, a sada slijedi nastavak građevinskih radova.

Iako je obaveznan vid predškolskog obrazovanja, Općina Kalesija nije imala predškolsku ustanovu, ali je zahvaljujući općinskom načelniku pokrenuta sva potrebna procedura kako bi ista bila uspostavljena i izgrađena. Za te namjene Općina Kalesija je u prošloj godini kupila i građevinsko zemljište i obezbjeđena je sva potrebna dokumentacija i dozvole.

Mojim dolaskom na mjesto načelnika, pokrenuta je procedura izgradnje objekta za predškolsko obrazovanje. S obzirom na stanje budžeta naše lokalne zajednice, gdje nismo imali dovoljno sredstava za ove namjene tražili smo partnere s kojima bi zajedno to gradili, a to je Vlada TK, a projekat je poslat i prema većim nivoima vlasti u Federaciji, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je prilikom potpisivanja ugovora kazao da se nada da će ova predškolska ustanova u septembru naredne godine imati prve upisane učenike i da će krenuti sa radom.

Izvođači radova u narednim danima bi trebali krenuti sa radovima, ukoliko vremenski uslovi dozvole, a u Općini se nadaju da će sve ići zacrtanom dinamikom. 

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO