Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPoslovnica PIO u Kalesiji ne radi mjesec dana jer je zaposlenik otišao...

Poslovnica PIO u Kalesiji ne radi mjesec dana jer je zaposlenik otišao na godišnji odmor

Poslovnica Federalnog zavoda za penziono/mirovinsko i invalidsko osiguranje (PIO/MIO) u Kalesiji neće raditi čak mjesec dana. Razlog je, vjerovali ili ne, činjenica da je zaposlenik otišao na godišnji odmor.

Građani Kalesije ovih dana nailaze na zatvorena vrata poslovnice Federalnog zavoda za penziono/mirovinsko i invalidsko osiguranje (PIO/MIO) koja neće raditi do 28. juna ove godine.

Foto: NKP.ba

Foto: NKP.ba

Naime, kako je navedeno u obavještenju koje se nalazi na vratima, poslovnica neće raditi od 2. do 28. juna ove godine zbog korištenja godišnjeg odmora zaposlenika. Građani su upućeni na kontakt telefon Administrativne službe u Tuzli te web stranicu zavoda.

Građani koji dolaze ispred kalesijske poslovnice s opravdanjem negoduju, posebno oni koji su u starijoj životnoj dobi te nisu u prilici putovati u Tuzli kako bi eventualno pokrenuli neku od procedura koja je u nadležnosti zavoda.

Foto: NKP.ba

Foto: NKP.ba

Na ovo je reagirao i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesije Admir Karić, koji je uputio pitanje Federalnom zavodu za penziono/mirovinsko i invalidsko osiguranje.

“Zašto ste građanima Kalesije uskratili mogućnost korištenja vaših usluga tokom mjeseca juna 2023. godine? Naime, upoznati smo od strane nekoliko građana , na prvu, nevjerovatnom informacijom da skoro cijeli mjesec juni ispostava PIO/MIO u Kalesiji neće raditi jer je uposlenik na tim poslovima na godišnjem odmoru. Djelovalo je nerealno jer je praksa da se obezbjedi zamjena. Niko ne spori pravo uposlenika da koristi zakonom zagarantovani godišnji odmor kao što koristi i ostala prava i privilegije, ali šta je sa prava građana Kalesije”, naveo je Karić.

Zaključio je i da je u više navrata zvao, na obavještenju napisani broj telefona, ali da se na njega niko ne javlja.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO