Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPorodica vojnika Jeffreya Broerea prvi put prisustvovala obilježavanju godišnjice njegove smrti u...

Porodica vojnika Jeffreya Broerea prvi put prisustvovala obilježavanju godišnjice njegove smrti u Jajićima

Prije dvadesetdevet godina u kalesijskom naselju Jajići ubijen je UNPROFOR-ov vojnik. Mještani ovog naselja u znak zahvalnosti su mu podigli spomenik jer je bio tu kada je bilo najteže i branio njihove domove. Jeffrey Broere ubijen je svega nekoliko dana prije svog dvadesetdrugog rođendana kao pripadnik UNPROFOR-a ispred Kraljevine Nizozemske, a na današnji dan 1995.godine ubili su ga pripadnici tzv. Vojske RS-a.

Danas je u Jajićima, kao i svake godine do sada, obilježena godišnjica smrti pomenutog vojnika. Ove godine, po prvi put obilježavanju godišnjice prisustvovala je i njegova porodica.

Osim njih, cvijeće su položili i predstavnici Općine Kalesija, veterani UNPROFOR-a…

Danas je istaknuto da su vojnici UNPROFOR-a na ovoj lokaciji boravili i svakodnevno su sa mještanima Jajića bili izloženi napadima sa položaja tzv.Vojske RS. Ovaj vojnik je tu bio sa njima dijelio i dobro i loše. Uvijek ćemo se sjećati svih onih koji su živote položili u odbrani i čuvanju Kalesije i njenih građana, poručeno je.

(Neon TV)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO