Nedjelja, 28 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPočinje proljetni dio sezone u Drugoj nogometnoj ligi FBiH "Sjever"

Počinje proljetni dio sezone u Drugoj nogometnoj ligi FBiH “Sjever”

Nakon pauze od četiri mjeseca, utakmicama 16.kola, narednog vikenda počinje proljetni dio sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

U ovom rangu takmičenja nalaze se tri kluba sa prostora općine Kalesija (Bosna iz Kalesije, Mladost iz Kikača i Sloga iz Tojšića).

Sva tri kluba su obavila zimske pripreme, u sklopu kojih su odigrala i prijateljske utakmice, i spremni dočekuju nastvak takmičenja.

Kada je u pitanju igrački kadar najviše odlazaka i dolazaka bilo je u Bosni iz Kalesije.

Fudbaleri Bosne iz Kalesije u nastavak sezone ulaze sa podmlađenom ekipom i nekoliko pojačanja. Klub su napustili dugogodišnji kapiten Semir Mujanović, koji se, nakon deset godina igranja u Bosni, vratio u matični klub Mladost iz Kikača. Trener Šefik Imamović, najvjerovatnije neće moći računati ni na usluge iskusnog napadača Elvina Suljića – Mahale. Golman Aldin Pezić je iz Bosne prešao u FK „Sloga“ – Tojšići. Nakon odigrane polusezone odbrambeni igrač Elvin Mešić se vratio u Raince, dok se veznjak Admir Brđanović vratio u svoj bivši klub Mladost 78 iz Vukovija Donjih.

Kalesijski drugoligaš se pojačao sa napadačem Amarom Hadžićem, koji je, nakon odlaska iz Bosne nastupao za omladinske selekcije Fk „Željezničar“ – Sarajevo. Iz FK „Tuzla City“ u Bosnu su stigli golaman Faris Omeragić i Halil Dželilović, koji su nastupali za omladinsku selekciju tuzlanskog premijerligaša. Također, dogovorena je saradnja sa braćom, Admirom i Almirom Hasanovićem, koji su došli iz FK „Memići“. Nakon boravka u Njemačkoj u klub se vratio i iskusni Mehdin Šljivić.

Mladost iz Kikača će u nastavku sezone moći računati na većinu igrača koji su nastupali i tokom jesenjeg dijela sezone.

Klub je napustio devetogodišnji Faris Jašarevićm, koji se vratio u tuzlansku Slobodu. Edin Dedić je otišao u „Gornji Rahić“, Mirza Hamzabegović u „Rudar“ iz Bukinja, Armel Berbić u „Rijeku“ iz Šerići, a Dear Bosankić u „Mladost“ iz Solina.

Na „Tom cat arenu“ su stigli: golman Faris Gavranović, koji dolazi iz FK „Mladost“ Solina i Semir Mujanović iz FK „Bosna“ Kalesija.

FK „Sloga“ iz Tojšića je ostala bez najboljeg strijelca Almira Omerovića, koji je prešao u FK „Radnički“ iz Lukavca.  Omerovića će pokušati zamijeniti  Vedad Mahmutbegović, koji dolazi iz FK “Lokomotiva” Miričina. Na golu Sloge će stajati Aldin Pezić, koji je stigao iz Bosne iz Kalesije.

I dok Bosna iz Kalesije i Mladost iz Kikača u nastavak sezone ulaze znatno mirnije sa ambicijama da ostanu u gornjem dijelu tabela, u najtežoj situaciji će biti Sloga iz Tojšića kojoj predstoji borba za opstanak u drugoligaškom društvu.   

Fudbaleri Bosne iz Kalesije će u subotu, 16.marta, na Gradskom stadionu u Kalesiji ugostiti Dizdarušu iz Brčkog. Dana kasnije, u nedjelju, 17.marta u Kikačima će se odigrati lokalni derbi između Mladosti iz Kikača i Sloge iz Tojšića. Sve utakmice 16.kola se igraju u terminu od 15 sati.

Podsjećamo, Bosna iz Kalesije se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa 27 bodova, Mladost iz Kikača ima tri boda manje na šestom mjestu, dok je Sloga iz Tojšića na trinaestoj poziciji sa 16 bodova. 

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO