Četvrtak, 16 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPočela Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2024.godinu

Počela Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2024.godinu

Kako bi se kreirao Budžet Općine Kalesija po potrebama građana, jučer je krenula Javna rasprava po mjesnim zajednicama gdje su mještani imali priliku da iznesu svoje zahtjeve i na taj način pomognu da se rješavaju problemi iz njihovih sredina.

Naime, jučer su Javne rasprave o Nacrtu Budžeta za narednu godinu održane u MZ Bulatovci i Memići gdje je prisustvovao i općinski načelnik Sead Džafić, a večeras će biti u MZ Kalesija Gornja i Brda.

U razgovoru sa mještanima mi želimo da saznamo šta su njihovi prioriteti i šta je ono što trebamo uvrstiti u Budžet za narednu godinu. U Memićima i istočnom dijelu općine imamo problem sa vodosnabdijevanjem i to će biti prioritet za rješavanje, jer su mještani kazali da je to prvo što trebamo rješiti, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je prisutne uzpoznao i sa realnim stanjem u budžetu, ali i sa izostankom podrške većih nivoa vlasti što znatno utiče na određene projekte koji trebaju podršku većih nivoa jer Općina Kalesija nije u mogućnosti sama to finansirati.

Načelnik Džafić zajedno sa šefovima službi u Organu uprave pozvao je građane da dođu i u Kalesiju Gornju i Brda i da iznesu svoje prijedloge i pomognu da neki od njihovih projekata u narednoj godini bude u realizaciji.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO