Pet godine od tragične smrti Erne Sinanović, najbolje sportašice koju je Kalesija ikada imala

Danas, 03.01.2023., se navršilo PET godine od smrti Erne Sinanović, najbolje sportašice koju je Kalesija ikada imala.

Podsjećamo, 35-godišnja Erna Sinanović je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi 03.01.2018., a vijest o njenoj smrti je šokirala sve građane Kalesije, ali i cijele BIH.

  • Uspomena na Ernu Sinanović u Kalesiji ne smije izblijediti, a za to se za sada brinu samo članovi porodice i prijatelji, kao i u ŽOK Bosna Kalesija. 
    Svakako da i dalje ostaje nada da će se uspomena na Ernu “instuticionalno zbrinuti”. 

    Podsjećamo,  na prvu godišnjicu smrti Erne je organizivan Memorijalni turnir, koji je trebao prerasti u tradicionalni. Nažalost, naredne godine nije održan u terminu oko Nove godine, te je dogovoreno da se organizira za Dan Općine Kalesija (23.maj), ali zbog epidemiološke situacije nije održan, i, nažalost, stalo se tom aktivnošću. 
    Nadamo se da će se ove godine Kalesija “sjetiti” naše Erne, kojom smo se itekako znali pohvaliti… Stekao se dojam da su Ernu, barem u formalnom smislu, proteklih pet godina više “ispoštovali” u Gradačcu, gdje je provela jedan dio karijere.

*** Pogledajte film ERNA, koji je objavljen na prvu godišnjicu njene smrti…

Kalesija je, kažu, grad odbojke. Kalesija je imala jednu odbojkašicu koja je doprinijela da se pročuje ta vijest.
Doprinijela je tome da se priča o odbojci u Kalesiji. Doprinijela je tome da djevojčice kreću njenim stopama i zavole odbojku. Erna Sinanović odbojkašica koja je nemjerljiv doprinos dala u ŽOK “Polo”, u ŽOK “Kula” Gradačac. ŽOK “Bosna” Kalesija. Nemjerljiv doprinos dala je i u dresu domovine.

Njena ljubav prema odbojci vidjela se u svakoj utakmici. Vidjelo se to srce na terenu, želja za pobjedom. Ono što je Ernu odlikovalo je timski rad. Ekipa, pobjeda ekipe bila joj je ispred nje. Bodove koje je postizala ,postizala je zbog tima a ne samo zbog sebe. Zbog toga su je voljele i saigračice i publika. Iako je bila planirala prestati baviti se odbojkom, prestati igrati nije to mogla u potpunosti. Bila je na raspolaganju upravi ŽOK “Bosna” trudila se svoje znanje i iskustvo prenijeti na mlađe generacije, jer Erna nije samo igrala odbojku ona je živjela odbojku. Nažalost njen život prerano je prekinut u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u večernjim satima 3.janura 2018.godine. Njena smrt šokirala je Kalesiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu

(NKP.ba)


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *