Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinsko vijeće Kalesija: Usvojena inicijativa da se pojača inspekcijska kontrola komunalnih inspektora

Općinsko vijeće Kalesija: Usvojena inicijativa da se pojača inspekcijska kontrola komunalnih inspektora

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su na današnjoj, 15.redovnoj, sjednici usvojili zapisnik za prošle sjednice vijeća.

Usvojena je inicijativa Edina Majdančića da se pojača inspekcijska kontrola komunalnih inspektora na području općine Kalesija.

Vijećnička pitanja:

Mujo Mukić (NIP) – Vijećničko pitanje: Koja je svrha odlaska općinske delegacije u Tursku (općina Talas), ko je činio delegaciju i na koji način su selektirani članovi delegaciju, kojih 16 vijećnika je potpisalo zahtjev za prolongiranje sjednice vijeća?

Edin Majdančić (SDA) – Inicijativa:  Tražim da se pojačaju kontrole komunalnih inspektora na terenu zbog paljenja vatre na otvorenom, od strane neodgovornih građana na području općine Kalesija.

Admir Karić (NIP) – Inicijativa: Da se u budžetu za narednu godinu planiraju sredstva za sanaciju i uređenje Trga šehida u centru Kalesije. Pitanja: Kakvo je finansijsko stanje u JZU Dom zdravlja Kalesija, da li je ugroženo finansijsko poslovanje ove ustanove? Koje su aktivnosti Turističke zajednice općine Kalesija, da li je općina Kalesija okristila se formiranjem zajednice i ako jeste na koji način? Šta i koliko radi Turistička zajednica?

Armin Karić (samostalni vijećnik) – Inicijative: Da se što hitnije pokušava spriječiti urušavanje izletišta „Hamitkuša“ u Vukovijama Gornjim. Da se izvrši asfaltiranje parking prostora kod zgrade Zvorničanka i NLB banke.

Nedžad Bukvar (SDP) –  Pitanje: Da li su nadležne općinske službe poduzele aktivnosti na rješenju problema raskrsnice u Raincima Gornjim?  

Mensur Hukić (samostalni vijećnik) – Pitanja: Šta je suštinski razlog grubog kršenja Poslovnika o radu Općinskog vijeća povodom ne održavanja sjednica Općinskog vijeća u periodu od četiri mjeseca? Da li je delegacija koja je putovala u Tursku bila službena općinska delegacija ili se radi o privatnoj posjeti? Po kojem osnovu su birani članovi delegacije, među kojima je bilo i vijećnika?

Hajrudin Huseinović (sekretar vijeća) – Odgovor na vijećničko pitanje Admira Karića o stanju u JZU Dom zdravlja Kalesija. Odgovor sa pozicije predsjednika UO JZU Dom zdravlja Kalesija.  „Dom zdravlja ima svoje organe. Pitanja se upućuju direktoru i Upravnom odboru. Niti jedno pitanje koje je postavljeno Upravnom odboru nije ostalo bez odgovora. Prema Izvještajima o radu JZU Dom zdravlja Kalesija za prvih devet mjeseci ove godine evidentno je da je u ovoj ustanovi prisutan višak rashoda nad prihodima. Upravni odbor je zbog toga zadužio direktora Doma zdravlja da poduzme potrebne mjere na stabilizaciji ove ustanove. Zaužene su odgovorne osobe JZU Dom zdravlja Kalesija da vode računa o finansijskom poslovanju i svojim radnjama ne dovedu u pitanje plate uposlenika ove ustanove i usluge prema građanima.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO