Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinsko vijeće Kalesija u subotu razmatra Odluku o dodjeli prizanja "Ponos općine...

Općinsko vijeće Kalesija u subotu razmatra Odluku o dodjeli prizanja “Ponos općine Kalesija”

Predsjedavajući Damir Džafić je zakazao 23.redovnu sjednicu Općinskog vijeća koja će se održati u subotu, 01.jula, sa početkom u 10 sati u Sali BKC-a „Alija izetbegović“ Kalesija. Za dnevni red je predloženo 11 tačaka.

Vijećnici će razmatrati Odluku o dodjeli priznanja “Ponos Općine Kalesija” učenicima završnih razreda osnovnih škola iz Općine Kalesija, Odluku o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu i Odluku o komunalnom redu.

Na dnevnom redu je i Strategija za smanjenje energetskog siromaštva za općinu Kalesija  (2023-2028), Plan izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u 2023. godini i Plan jesenje sjetve za 2023. godinu.

Općinsko vijeće još će razmatrati Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Tuzlanskog kantona i Izvještaj o radu sa izvještajem o poslovanju Komunalnog preduzeća “Komunalac” DD Kalesija za prošlu godinu. 

Pred vijećnicima će se još naći Informacija o provođenju Regulacionih planova na području općine Kalesija i Informacija o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija u 2022. godini.

Dnevni red

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli priznanja “Ponos Općine Kalesija” učenicima završnih razreda osnovnih škola iz Općine Kalesija.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o komunalnom redu.
 4. Razmatranje i donošenje Strategije za smanjenje energetskog siromaštva za općinu Kalesija  (2023-2028).
 5. Razmatranje i donošenje Plana izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u 2023. godini.
 6. Razmatranje i donošenje Plana jesenje sjetve za 2023. godinu.
 7. Razmatranje i donošenje Zaključka o ispravci greške u Rješenju Skupštine opštine Kalesija broj:04/2-475-24/91 od 04.03.1991. godine.
 8. Razmatranje i prihvatanje Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Tuzlanskog kantona.
 9. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu sa izvještajem o poslovanju Komunalnog preduzeća “Komunalac” DD Kalesija za period od 01.01. – 31.12.2022. godine.
 10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o provođenju Regulacionih planova na području općine Kalesija.
 11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija u 2022. godini.
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO