Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinsko vijeće Kalesija u subotu razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta za 2023.godinu

Općinsko vijeće Kalesija u subotu razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta za 2023.godinu

Općinsko vijeće Kalesija održat će 30.redovnu sjednicu koja je zakazana za sutra, u subotu, 30.marta sa početkom u 10 sati za Sali za sjednice u zgradi općine Kalesija. Za ovu sjednicu predložen je dnevni red od 11 tačaka.

Vijećnici će razmatrati Odluku o određivanju naziva ulica na području općine Kalesija,  Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za 2023.godinu i Izvještaj o troškovima tekuće budžetske rezerve u prošloj godini. 

Na dnevnom redu je Izvještaj o radu Općinskog načelnika i  pravobranilaštva Kalesija, kao i Izvještaji o radu za 2023. godinu:JU “Centar za socijalni rad” Kalesija, JZU “Dom zdravlja” Kalesija i JU BKC“Alija Izetbegović” Kalesija.

Pred vijećnicima će se još naći Izvještaj Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu o izvršenim procjenama prometa nepokretnosti i prava za 2023.godinu, Informacija o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija i Informacija o stanju u oblasti socijalne i dječije zaštite na prostoru općine Kalesija.

Također, razmatrat će se Informacija o stanju maloljetničke delikvencije na području općine Kalesija i Informacija o provođenju protokola za postupanje u slučajevima prosjačenja, skitnje, radne eksploatacije i drugih vidova zloupotrebe djece.

Dnevni red

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o određivanju naziva ulica na području općine Kalesija.
  2. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2023.-31.12.2023. godinu.
  3. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za period 01.01. – 31.12.2023. godine.
  4. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog načelnika za 2023. godinu.
  5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog pravobranilaštva Kalesija za period 01.01.2023. do 31.12.2023. godine.
  6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2023. godinu:
    a) JU “Centar za socijalni rad” Kalesija,
    b) JZU “Dom zdravlja” Kalesija,
    c) JU BKC“Alija Izetbegović” Kalesija.
  7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu o izvršenim procjenama prometa nepokretnosti i prava za period od 01.01.2023. – 31.12.2023. godine.
  8. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.
  9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u oblasti socijalne i dječije zaštite na prostoru općine Kalesija.
  10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju maloljetničke delikvencije na području općine Kalesija.
  11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o provođenju protokola za postupanje u slučajevima prosjačenja, skitnje, radne eksploatacije i drugih vidova zloupotrebe djece.
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO