Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinsko vijeće Kalesija danas razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri...

Općinsko vijeće Kalesija danas razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri mjeseca ove godine

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 22.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati danas, u četvrtak 25.maja, u sali BKC-a „Alija Izetbegović“ u Kalesiji sa početkom u 15 sati.

Za sjednicu je predložen dnevni red od 12 tačaka.

Vijećnici će razmatrati Odluku o dodjeli na upravljanje i korištenje prostora Mjesnoj zajednici Jajići, Odluku o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu, Odluku o razrješenju i imenovanju članova stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija i Odluku o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje člana i utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje člana Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za prva tri mjeseca ove godine, Izvještaj o radu i poslovanju u 2022. godini javnih preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija: JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” d.o.o. Kalesija i JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.

Općinsko vijeće će razmatrati Informaciju o radu mjesnih zajednica sa osvrtom na funkcionisanje i rad vijeća mjesnih zajednica i finansijsko poslovanje istih u 2022. godini, Informaciju o stipendiranju učenika i studenata na području općine Kalesija školske/akademske 2021/2022. godine, Informaciju o higijensko – epidemiološkoj situaciji na području opštine Kalesija za prošlu godinu i Informaciju o stanju u oblasti socijalne i dječije zaštite na prostoru općine Kalesija.  

Pred vijećnicima će se još naći i Informacija o stanju maloljetničkog prestupništva na području općine Kalesija i Informacija o provođenju protokola za postupanje u slučajevima prosjačenja, skitnje, radne eksploatacije i drugih vidova zloupotrebe djece.

Dnevni red

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli na upravljanje i korištenje prostora Mjesnoj zajednici Jajići.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o razrješenju i imenovanju članova stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje člana i utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje člana Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
 5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2023. – 31.03.2023. godine.
 6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu i poslovanju u 2022. godini javnih preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija: JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” d.o.o. Kalesija i JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
 7. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu mjesnih zajednica sa osvrtom na funkcionisanje i rad vijeća mjesnih zajednica i finansijsko poslovanje istih u 2022. godini.
 8. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stipendiranju učenika i studenata na području općine Kalesija školske/akademske 2021/2022. godine.
 9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o higijensko – epidemiološkoj situaciji na području opštine Kalesija za period 01.01.2022 – 31.12.2022. godine.
 10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u oblasti socijalne i dječije zaštite na prostoru općine Kalesija.
 11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju maloljetničkog prestupništva na području općine Kalesija.
 12. Razmatranje i prihvatanje Informacije o provođenju protokola za postupanje u slučajevima prosjačenja, skitnje, radne eksploatacije i drugih vidova zloupotrebe djece.
POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno