Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik upriličio bajramski prijem

Općinski načelnik upriličio bajramski prijem

Općinski načelnik Sead Džafić danas je drugog dana ramazanskog Bajrama u galerijskom prostoru BKC-a „Alija Izetbegović“ upriličio tradicionalni bajramski prijem za predstavnike Medžlisa IZ Kalesija, PU/PS Kalesija, vijećnike, predstavnike boračkih organizacija i udruženja, članove porodica poginulih boraca i šehida, članove Vijeća MZ i predstavnike političkih stranaka i partija, kao i direktore javnih ustanova i preduzeća.

Bajram su prilika da se svi okupimo i da razgovaramo o svemu onome što je dobro za našu lokalnu zajednicu. U ovim mubarek danima nemojmo zaboraviti da obiđemo naše sugrađane koji su u stanju socijalne potrebe ili koji žive sami, otvorimo im vrata, obradujmo ih. Ukoliko smo nekoga uvrijedili trebamo jedni drugima praštati,  kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao i sve prisutne da jedni drugima pruže ruke pomirenja i da zajedno bez obzira na politike rade u interesu građana i Kalesije.

Nakon prijema, načelnik Kalesije Sead Džafić zajedno sa saradnicima prisustvovao je prijemu kod glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharema ef.Mešanovića, kao i centralnom obilježavanju Dana šehida koje je organizovano u džematu Rainci Gornji.

Također, načelnik sa saradnicima je položio cvijeće na centralnom spomen obilježju u centru Kalesije i proučio fatihu svim poginulim šehidima i borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO