Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima posjetio Miljanovce i Sarače-Lipovice

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima posjetio Miljanovce i Sarače-Lipovice

Načelnik Sead Džafić sa saradnicima u sklopu posjeta mjesnim zajednicama jučer je posjetio Miljanovce i Sarače-Lipovice.

Naša posjeta se ogleda u tome da želimo članovima Vijeća MZ predstaviti plan rada za ovu godinu, ali isto tako od njih želimo da naprave svoje planove rada i da prikažu svoje potrebe. Na sastancima im prezentiramo i karte naseljenog mjesta sa ulicama i zaseocima kojima oni trebaju da odrede nazive, kazao je načelnik Džafić.

Načelnik je u Miljanovcima kazao da je sve spremno za početak radova na sanaciji potoka Huk, da je prema nadležnima više puta upućivao dopis da se izvrši sanacija magistralnog puta koji ide kroz ovo naselje ali i da se uradi pješačka staza uz kompletnu dionicu puta kako bi se povećala sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno pješaka.


Također, na sastanku je obećano da će Općina se staviti na raspolaganje kako bi se rješili za članove Vijeća MZ sporni objekti uz Dom kulture koji predstavljaju opasnost, a isto tako kako bi se uklonio sporni objekat na ulazu u stadion Bijeljevca.

Miljanovčani su imali podršku Općine Kalesija od kako sam ja došao na funkciju načelnika i ta podrška neće izostati ni u narednom periodu. Mi ćemo pomoći da MZ dobije i spomen obilježje čija izgradnja je započeta u blizini Doma kulture, istakao je Džafić.

Kada je u pitanju MZ Sarači-Lipovic, članovi Vijeća MZ su tražili da nadležne službe odrede granice postojeće MZ i da se ulože svi napori kako bi bio izgrađen trotoar prema Miljanovcima i Raincima Gornjim, kao i da se uradi proširenje lokalnog puta Kamenjak-Lipovice.

Načelnik je obećao da će sve učiniti kako bi se rješili problemi ovih ali i drugim MZ a sve sa ciljem da se pomogne građanima i da oni budu zadovoljni.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO