Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik posjetio MZ Vukovije Donje i Vukovije Gornje

Općinski načelnik posjetio MZ Vukovije Donje i Vukovije Gornje

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima jučer je posjetio MZ Vukovije Donje i MZ Vukovije Gornje gdje se sastao predsjednicima i  članovima Vijeća ovih mjesnih zajednica.

Tema sastanka bilo je određivanje naziva ulica u naseljenim mjestima mjesnih zajednica na području općine Kalesija.

Mi smo Vijeću MZ Vukovije Gornje i Vukovije Donje dali rok da nam dostave nazive ulica i zaseoka u njihovim MZ kako bi na Općinskom vijeću iste bile usvojene od strane vijećnika i kako bi krenuli u numerizaciju objekata. To ćemo raditi na cijeloj teritoriji općine Kalesija, jer želimo da mještani odrede nazive ulica u svojim naseljima“, kazao je općisnki načelnik Sead Džafić.

Načelnik je kazao da većina MZ traži da u njihovim naseljima budu ulice poginulih boraca i šehida iz tih naselja, ali neka Vijeće MZ provede javnu raspravu i ukoliko građani daju zeleno svjetlo mi ćemo i krenuti u realizaciju toga.

Pored ove teme, na sastanku je bilo govora i o infrastrukturnim projektima koji će se realizirati u ovoj ili narednoj godini, a sve sa ciljem da stanovništvu bude bolje.

Općinski načelnik sa saradnicima danas će posjetiti MZ Tojšiće i Kikače, u srijedu Jeginov Lug i Petrovice, četvrtak Hrasno Gornje i Donje, petak Zates i Seljublje.

U srijedu 3.maja MZ Raince Donje i Gornje, u četvrtak Miljanovce i Sarače-Lipovice, petak Dubnicu i Prnjavor, u ponedjeljak 8.maja MZ Kalesija Centar i Gojčin, 9.maja Kalesiju Gornju i Brda, 10.maja Jajiće i Memiće te 11.maja Zukiće i Bulatovce.

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO