Nedjelja, 28 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik posjetio Hajvaze i donirao 5.000 KM

Općinski načelnik posjetio Hajvaze i donirao 5.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa sekretrom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem i vijećnikom u OV Kalesija Arminom  Karićem posjetio je jučer naselje Hajvazi koje se nalazi na teritoriji opštine Osmaci, a koje je prije agresije na BiH pripadalo Kalesiji.  
Razlog posjete je Odluka općinskog načelnika o izdvajaju finansijskih sredstava u iznosu od 5.000 KM na ime izgradnje planinskog doma u ovom naselju koji će služiti za potrebe mladih i starih osoba i koji će biti izgrađen blizu dovišta Orlić.

Mi smo i ranije podržavali određene projekte u ovom i drugim povratničkim naseljima, kao što je izgradnja vodovoda, uređenje puta i mnoge druge projekte koji će pomoći ovim našim povratnicima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Džafić je kazao da u budžetu Općine Kalesija ima pozicionirana stavka za pomoć povratnicima te se nada da će vijećnici u narednoj godini dati odobrenje da se ta sredstva povećaju.

Alija Karić predsjednik Skupštine udruženja planinara “Repište” koji je preuzeo Odluku o doniranim sredstvima zahvalio se načelniku istakavši da će ovo mnogo značiti svim ljubiteljima prirode ali i svim mještanima Hajvaza koji su tražili da se krene sa realizacijom ovog projekta posebno jer se nalazi u neposrednoj blizini dovišta Orlić koje iz godine u godinu posjećuje sve više ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na sastanku načelnik je obećao da će podržati i druge projekte ali da oni moraju aplicirati za sredstva i većih nivoa vlasti kako bi zajedno sa sredstvima Općine ti projekti bili brže realizirani. U narednim danima načelnik će posjetiti i druga povratnička mjesta na teritoriji Osmaka, kako bi sa povratnicima razgovarao o potrebama i njihovim prioritetima. 

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO