Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik i ove godine dao podršku „Kalesijskim šampionima znanja“

Općinski načelnik i ove godine dao podršku „Kalesijskim šampionima znanja“

U organizaciji Asocijacije za afirmaciju i kreiranje pozitivnih vrijednosti „Proaktiva“ uz podršku Općine Kalesija i Medžlisa IZ zajedno sa drugim sponzorima već deset godina u Kalesiji se održava manifestacija pod nazivom „Kalesijski šampioni znanja“.

Riječ je o manifestaciji na kojoj se dodjeljuju priznanja učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz matematike, fizike, hemije, biologije, historije, njemačkog i engleskog jezika, vjeronauke, informatike i bosanskog jezika. Priznanja su dobili i svi učenici generacije u osnovnim školama kao i MSŠ Kalesija, a nagrađena je i učenica generacije iz Gimnazije „Meša Selimović“ Kanita Rakovac koja je također iz Kalesije.

Općina Kalesija podržava ovakav vid promovisanja najboljih u našoj općini. Ovo će sigurno biti motiv i drugoj djeci da budu najbolji i da na ovakvim manifestacijama dobiju priznanje. Dok sam ja na čelu Općine ovakve manifestacije će imati podršku i nadam se da će narednih godina biti duplo više „šampiona znanja“, kazao je općinski načelnik Sead Džafić u svome obraćanju.

Pored načelnika prisutnima se obratio i dr.Ferid Konjić potpredsjednik „Proaktive“ istakavši da je Kalesija primjer drugim općinama i gradovima kako se afirmišu i promovišu najbolji.

Konjić je kazao da i drugi sada prepisuju ovo iz Kalesije i da će u skorije vrijeme „Šampioni znanja“ biti nagrađivani u cijelom TK.
Na ovoj desetoj manifestaciji „Proaktiva“ je pored 66 učenika i studenata za uspješno mentorstvo nagradila i profesore Hamdiju Bajrića, Eldina Huremovića, Mehmedaliju Imamovića, Selviru Mujkić i Miralema Sakića.

U svome obraćanju pohvale za ovakav vid promocije najboljih u Kalesiji istakle su i studentica medicine Arnela Spahić koja se obratila kao neko ko je bio u grupi učenika koji su nagrađeni na prvoj manifestaciji “Kalesijski šampioni znanja”, Amina Alić studentica ekonomije sa prosjekom 10.0, Elvira Šišić u ime roditelja nagrađenih učenika kao i Mehmedalija Imamović u ime nagrađenih profesora. 

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupile su Ajša Muhamedbegović, Amina Hasanović i Azrudina Selimbašić uz pratnju profesora Nihada Mešića. 

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO