Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik obišao radilište uređenja korita Gribaje u Kikačima

Općinski načelnik obišao radilište uređenja korita Gribaje u Kikačima

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa savjetnikom Alijom Džafićem i sekretarom u Organu uprave Mujom Tosunbegovićem obišao je radilište u MZ Kikači, gdje firma „Grimig“ iz Doboj Istoka izvodi radove na uređenju korita rijeke Gribaje.

Riječ je o projektu vrijednom 70.000 KM, a rok za završetak radova je kraj ove kalendarske godine.

Svi znamo da je u ovom dijelu Gribaja u više navrata znala napraviti velike probleme kako stanovništvu tako i privrednim objektima, ali i društvenoj imovini. Kako bi smo to spriječili ovo je prva faza uređenja korita Gribaje i mislim da će ona pomoći da zaštitimo imovinu naših mještana, kazao je načelnik prilikom obilaska radova.

On je rekao da je u njegovom mandatu dosta toga urađeno kad aje u pitanju rijeka Gribaja ali je isto tako obećao da će radovi biti nastavljeni i u narednom periodu.

Naime, Općina Kalesija je uradila kompletan projekat uređenja korista rijeke Gribaje, a prema većim nivoima vlasti su kandidovani i poslati projekti kako bi korito bilo urađeno od mosta u Kikačima do ušća u rijeku Spreču.

Ovo je zaista veliki projekat, nama je prioritet da rijeku vratimo u korito ondje gdje pravi najviše problema. U narednoj godini radimo dio kod pijace u MZ Tojčići i pokušaćemo da nastavimo od ovog dijela u MZ Kikači pa sve do kuće Sulejmana Gutića gdje smo ranije uradili jedan dio zaštite korita a zatim od žutog mosta do pijace i tako etapu po etapu, istako je Džafić.

Načelnik Džafić je mještanima obećao da će sve učiniti da pomogne da se uredi korito Gribaje kako bi se izbjegao nastanak materijalnih šteta.

Također, pozvao je mještane koji žive uz korito rijeke Gribaje da ne sužavaju obalu rijeke i da sa pomoćnim objektima ne ulaze u vodni pojas jer time prouzrokuju štetu ne samo sebi nego i susjednim objektima.

Press općine Kalesija
 

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO