Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinska delegacija posjetila Memiće i Jajiće

Općinska delegacija posjetila Memiće i Jajiće

Delegacija Općine Kalesija jučer je posjetila dvije mjesne zajednice Memiće i Jajiće. Riječ je obilasku mjesnih zajednica s ciljem predstavljanja projekata koji se realiziraju te projekata čija se realizacija očekuje, ali i davanje zadataka članovima Vijeća da u roku od trideset dana odrede nazive ulica u svojim naseljima.

Članovi Vijeća MZ Memići su kazali da im je prioritet da rješe uličnu rasvjetu, odnosno da nadležne službe izađu na teren i utvrde gdje imaju gubitke s obzirom da dolaze veliki računi za električnu energiju, te da se završi autobusko stajalište kao i da se iz budžeta odobre sredstva za čiščenje bazena za vodu iz kojeg se naselje snabdijeva pitkom vodom.

Naša je obaveza da sredstva iz budžeta raspoređujemo ravnomjerno po svim naseljenim mjestima i moram da kažem da je dosta stvari urađeno u Memićima u proteklom periodu, ali da ćemo nastaviti zajednički da rješavamo i ostale probleme sa kojima se susreću, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Kada su u pitanju Jajići oni su od Općine tražili da se uključi u izgradnju spomen obilježja „Jajićkoj četi“, da se izvrši asfaltiranje dijela lokalnog puta koji je oštećen usljed klizišta, da se uredi put prema Lisači te da se pomogne prilikom radova u mjesnom mezarju.

U Budžetu za ovu godinu mi imamo obezbjeđena novčana sredstva za vodosnabdijevanje Jajića, ali ćemo podržati i druge projekte koji se tiču samih građana. Nama je drago što su Jajići prije svih drugih završili određivanje naziva ulica u svom naseljenom mjestu, ali isto tako moram da pohvalim njihov aktivizam i njihovu povezanost sa Jajićima bez obzira gdje živjeli, istako je Tosunbegović.

Obilazak MZ se nastvalja večera kada će delegacije posjetiti MZ Zukiće i MZ Bulatovce.

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO