Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćina Kalesija: Za vodosnabdijevanje visinskih zona u Zukićima 231.305 KM

Općina Kalesija: Za vodosnabdijevanje visinskih zona u Zukićima 231.305 KM

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović u ime općinskog načelnika jučer je u Sarajevu potpisao ugovor sa Halilom Omanovićem direktorom Ureda za kordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva vrijedan 231.305 KM.

Riječ je o projektu snabdijevanje vodom visinskih zona u MZ Zukići.

Ovo je za mještane ovog naselja zaista velika stvar i siguran sam da će radovi na vodosnabdijevanju biti okončani ove godine. Mi kao lokalna zajednica u ovom projektu učestvujemo sa 63 %, odnosno 145.305 KM dok će Ured za kordinaciju finasirati projekat sa 86.000 KM, kazao je Mujo Tosunbegović.

Kako je rekao Tosunbegović izabran je i izvođač radova, a riječ je o firmi „Hidrolet“ iz Rogatice, a potpisivanju ugovora u Sarajevu prisustvovao je i direktor Stefan Stanišić.

Pored nabrojanih u projektu učestvuju i predstavnici firme „Voćar“ koji sa Općinom Kalesija imaju saradnju i potpisan biznis plan pod nazivom „Povećanje konkurentnosti i smanjenje siromaštva proizvodnjom kornišona“.

Kroz ovaj biznis plan i projekat vodosnabdijevanja omogućeno je mještanima Zukića da se uključe u proizvodnju kornišona gdje će imati siguran otkup i mogućnost da tokom sezone zarade određene sume novca rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

(Press općine Kalesija)


VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO