Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćina Kalesija obustavlja prikupljanje novca za izgradnju stambenih kontejnera

Općina Kalesija obustavlja prikupljanje novca za izgradnju stambenih kontejnera

Općina Kalesija u saradnji sa privrednicima obavještava javnost da od danas obustavlja prikupljanje sredstava za izgradnju stambenih kontejnera koji će biti dostavljani u zemljotresom pogođena područja u Turskoj.

Razlog za obustavu akcije je taj što su potrebna sredstva za izgradnju 30 stambenih kontejnera prikupljena, te je potrebni materijal za montiranje tih kontejnera nabavljen, a u narednim danima se očekuje sklapanje istih te slanje u Tursku.

Kada smo pokrenuli akciju bilo je planirano da prikupimo oko 66.000 KM za materijal za izgradnju tih kontejnera i uspjeli smo da za kratak period na našem računu sakupimo preko 95.000 KM. Tako da smo odlučili da pored ovih 30 stambenih kontejnera izgradimo još dva u koje ćemo smjestiti sanitarije i tuševe za održavanje lične higijene.Ostatak novca ćemo usmjeriti kako bi nabavili namještaj za svih trideset stambenih kontejnera, kazao je Mujo Mujkić vijećnik i koordinator grupe za izgradnju stambenih kontejnera za Tursku.

Kao načelnika općine raduje me informacija da su našu akciju izgradnje stambenih kontejnera podržali prije svega kalesijski privrednici, njihovi radnici, vijećnici kao i građani kako iz Kalesije tako i firme i građani iz Lukavca, Srebrenika, Mostara. Naši privrednici su nam stavili na raspolaganje radnike za izgradnju i montažu tih 30 kontejnera čime smo pokazali svoje jedinstvo i zajedništvo, kazao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

On ističe da će pored planiranog jednog kamiona koji će voziti stambene kontejnere sada biti još jedan koji će voziti namještaj za opremanje istih u Turskoj.

Također, grupa volontera će ići u Tursku da izvrši montiranje stambenih kontejnera.

Iz Općine Kalesija i grupe zadužene za izgradnju stambenih kontejnera zahvaljuju se svim građanima, privrednicima i svima onima koji su dali svoj doprinos da ova akcija završi uspješno.
 

(Press općine Kalesija)

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno