Petak, 3 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćina Kalesija obezbjedila  sredstva za opremanje MZ Kalesija Centar

Općina Kalesija obezbjedila  sredstva za opremanje MZ Kalesija Centar

U organizaciji Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), Saveza opština i gradova RS-a i Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine  u Bijeljini je organizovano potpisivanje pisama sporazuma o realizaciji nagradnih projekata u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

U ime općinskog načelnika sporazum je potpisao savjetnik Alija Džafić koji se zahvalio UNDP-u i Savezu općina i gradova na izdvojenim sredstvima za projekat opremanja i uređenja prostorija MZ Kalesija Centar.

Riječ je o grant sredstvima u iznosu od oko 24.000 KM dok cjelokupan projekat sa učešćem lokalne zajednice iznosi oko 40.000 KM.
Opremanjem i uređenjem prostorija MZ otvaramo mogućnosti da prostorije otvorimo i za mlade osobe, za nevladine organizacije i udruženja da imaju adekvatne prostorije za rad kao i održavanje sastanaka, predavanja i edukacija, kazao je savjetnik Alija Džafić.

Pored Kalesije projekti su podržani i u Travniku, Han Pijesku i Srbcu.

Projekat jačanja uloge mjesnih zajednica je zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske, kojeg provodi UNDP. Druga faza projekta se provodi u ukupno 41 jedinici lokalne samouprave i 199 mjesnih zajednica širom BiH i traje do kraja 2024. godine. Cilj druge faze projekta jeste poboljšanje kvalitete života i veći angažman građana u procesima donošenja odluka te povećanje rodne ravnopravnosti kroz sistemske promjene i ciljane intervencije na lokalnom nivou.


VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO